‘’ Din totdeauna învăţământul a fost avangarda oricărei transformări sociale, politice, culturale şi reformarea acestora a fost necesară la intervale mai mici sau mai mari. In contextul mondializării economiei şi al creşterii concurenţei, calitatea resurselor umane devine unul dintre cei mai importanţi factori ai edificării României de mâine. Mai mult ca oricând, educaţia şi formarea profesională reprezintă suportul indispensabil pentru dezvoltare şi competitivitate.
Satul Botoroaga, ca parte integrantă a comunei cu acelaşi nume, este situat pe valea râului Câlniştea din Câmpia Burnasuîui, în Estul judeţului Teleorman.
Satul este străbătut de drumul judeţean 513 Videle - Drăgăneşti Vlaşca şi de calea ferată Videle - Giurgiu cu halta Tîrnavele.
Este o zonă agricolă în care predomină cultura de câmp şi creşterea animalelor.
Satul este atestat din anul 1880 sub denumirea de Târnava de Jos ca parte integrantă a comunei Târnava,
în satul Botoroaga funcţionează şcoală din anul 1928 sub titulatura de Şcoală primară, având în compunere clasele I-IV.
Din anul 1960 odată cu construirea unui nou local în satul Botoroaga şcoala funcţionează ca Şcoală cu claseîe Î-VIII având un număr de 5 săli de clasă şi 2 cancelarii şi cu un efectiv de 122 elevi.
In anul 1973 s-a dat în folosinţă un nou corp de clădire cu 4 săli de clasă şi un atelier şcolar.
Din anul 1981 şcoala capătă denumirea de Şcoala cu clasele I-X având două profiluri de pregătire profesională: mecanic şi mecanic agricol.
Din anul 1991 funcţionează cu profil mecanic în cadrul şcolii de ucenici |
|